Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biobest Westerlo neemt Braziliaanse concurrent Biotrop over : "Toonaangevende mondiale speler worden rond biologicals"

Biobest
URL
Biobest Group Westerlo, Aqua Capital, GIC en het management van Biotrop Brasil kondigen vandaag gezamenlijk aan dat de overname van Biotrop Participações S.A. door Biobest is afgerond.
 
Biotrop Brasil, een toonaangevende en snelgroeiende speler op de bloeiende Braziliaanse markt voor biologicals, wordt daarmee onderdeel van de Biobest Group.
 
De overname maakt deel uit van de ambitie van de Biobest Group om tegen 2034 tot de top 10 van wereldwijde AgTech-bedrijven te behoren.

Bij de overname van €532 miljoen hangt ook onmiddellijk een kapitaalsverhoging van €365 miljoen vast. Door deze verhoging is Biobest aan Ilse Velden Westerlo helemaal klaar om ook op een ander continent een zeer grote speler te worden. 

“Ik ben blij dat Antonio Zem als CEO aan het hoofd zal blijven staan van de Biotrop-organisatie, ondersteund door hetzelfde toegewijde senior managementteam. Zoals onze staat van dienst aantoont, hechten we veel waarde aan continuïteit in onze M&A-strategie”, zegt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest.

“Met deze baanbrekende transactie, die volgt op verschillende andere belangrijke overnames, heeft Biobest nu een overvloed aan mogelijkheden om synergieën tussen haar activiteiten te creëren en tegelijkertijd haar klanten op de eerste plaats te zetten.

We zijn vastbesloten om onze groei voort te zetten en een toonaangevende mondiale speler te worden op het gebied van gewasbescherming en gewasvoeding met een nadruk op biologicals. In een wereld die dringend een omschakeling moet maken naar een duurzamere manier van telen met minder chemische bestrijdingsmiddelen, hebben we er alle vertrouwen in dat we ons tegen 2034 in de wereldwijde top 10 kunnen nestelen.”

Een benijdenswaardige positie, waarin bestaande en nieuwe aandeelhouders van Biobest maar wat graag zullen willen investeren.”

“Als onderdeel van Biobest kunnen we onze ambitieuze groeiagenda wereldwijd stimuleren door gezonde alternatieven op het gebied van biologische gewasbescherming te bieden in plaats van chemische bestrijdingsmiddelen. Hiermee dragen we rechtstreeks bij aan het beperken van de klimaatverandering door de CO2-uitstoot te verminderen en gezonde bodems te herstellen”, aldus Antonio Zem, CEO van Biotrop. “Door boeren te voorzien van effectieve biologische producten en deskundig advies, creëren we een vertrouwenscyclus waarvan onze gezamenlijke activiteiten profiteren. Dit maakt tevens een verbeterde voedselzekerheid en een veerkrachtigere en duurzamere landbouw mogelijk.”

Over Biobest Westerlo

Biobest is een wereldspeler in biologische bestrijding van plagen en ziekten en hommelbestuiving van gewassen onder glas en zachtfruit.

Biobest exporteert wekelijks naar meer dan 70 landen over de hele wereld.

Biobest heeft lokale productie- en/of distributie-filialen die strategisch gevestigd zijn in 23 landen wereldwijd en beschikt over een uitgebreid netwerk van lokale, gespecialiseerde distributeurs in nog eens 50 landen op zes continenten.

Met wereldwijd meer dan 2.750 werknemers in dienst, biedt ons uitgebreide productie-, toeleverings- en verkoopsnetwerk en technische adviseurs een efficiënte wereldwijde service waarbij we elke week producten van hoge kwaliteit leveren aan landen met behulp van onze zeer gespecialiseerde logistiek.

Vandaag bestaat ons productportfolio uit een uitgebreide waaier aan IPM-oplossingen waaronder nuttige insecten, roofmijten, hommels, insectpathogene nematoden, biopesticiden alsook monitoring en scouting tools en feromonen.

Ons zeer bekwaam technisch team - bestaande uit 160 interne adviseurs en 250 adviseurs bij onze distributeurs - staat telers wereldwijd bij met het beste technisch advies op maat.

Om telers nog beter van dienst te kunnen zijn, investeert Biobest voortdurend in R&D om onze producten en oplossingen te innoveren en te verbeteren. Daarnaast ontwikkelt Biobest digitale tools die telers helpen bij het verzamelen en vastleggen van informatie over plagen en ziekten zoals het ontstaan, de ernst en de verspreiding ervan.

Wat Biobest zo uitzonderlijk maakt, is hoe ze hun gewassen beschermen. Waar de gemiddele mens in zijn moestuin al snel pesticiden gebruikt om insecten en mijten te verdelgen, probeert Biobest de beestjes te gebruiken om hun gewassen juist beter te maken.

Een aanpak die beter is voor het milieu en dus ook de toekomst is van de argotechnologie.

Foto: Biobest Group

Biobest Westerlo

Biobest Westerlo

Biobest Westerlo

Biobest Westerlo

Ilse Velden 18 , Westerlo, België

Biobest

Deel dit artikel